Första gången jag lagar något med lammfärs och resultatet blev riktigt gott speciellt med den smulade fetaosten på toppen. Receptet hittade jag på köket.se och det är Monika Ahlberg som lagt upp det. Barnen var lite skeptiska till maträtten men nyfikna på de stora pastabitarna och med tanke på rätt kryddstarka ingredienserna var det kanske inte så konstigt att det inte var deras favoriträtt.

1 rödlök
3 klyftor vitlök
500 gram lammfärs
3 kvistar rosmarin
1 tsk fänkålsfrö
1 förpackning krossade tomater
1 hönsbuljong eller en skvätt fond
400 gram rigatoni
100 gram fetaost

Skala och finhacka rödlök och vitlök, stek den mjuk i olivolja i en panna på inte allt för hög värme. Tillsätt lammfärs, hackad rosmarin, fänkål, flingsalt och nymalen svartpeppar. Rör om och låt steka i cirka 5 minuter eller tills färsen är genomstekt. Häll på tomaterna och buljongtärningen, låt småkoka i cirka 15 minuter samtidigt som pastan kokas. Häll av vattnet och häll den i en skål, häll över lammfärssåsen, smula över fetaosten och servera med ruccolasallad.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift