Ny finns det ett överflöd av rabarber, våra har inte riktigt vuxit till sig ännu men det är tur att man har jobbarkompisar som har överflöd. Vi gillar rabarber och gör ofta rabarberpaj hemma men det blir ofta samma paj hela tiden, nu letade jag aktivt efter ett nytt recept att testa och hittade detta på ICAs hemsida. Smuldegen blev både väldigt knaprig och kokosen satte en härlig ton på rätten ihop med de syrliga rabarberna.

100 gram smör
1 ½ dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl kokos
½ dl strösocker
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Cirka 500 gram rabarber
½ dl strösocker
1 msk potatismjöl

Sätt ugnen på 200°, smält smöret i en kastrull och sätt kastrullen åt sidan. Blanda mjöl, havregryn, kokos, strösocker, bakpulver och vaniljsocker i en bunke, tillsätt det smälta smöret och blanda till en smulig deg.
Skölj rabarbern och dela den i mindre biter, lägg de i en ugnssäker form, blanda strösocker och potatismjöl i en bunke och strö det över rabarberna. Rör om så alla rabarberbitar täcks av blandningen, fördela smuldegen över och grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter