Äntligen börjar det vara bättre tillgång till rabarber, inga egna på balkongen än men väl från affären. Denna version med havregryn och kokos blir riktigt bra både i smak och konsistens och smultäcket blir verkligen både smuligt och lite knaprigt. Receptet hittade jag på Madame Edith och där finns det en massa andra recept som jag har sparat för framtida provbakning.

cirka 600 gram rabarber
½ dl strösocker
1 msk potatismjöl

100 gram smör
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl strösocker
1 dl kokos
1 dl havregryn

Sätt ugnen på 175°, skölj rabarberna och dela de i 1 cm stora bitar, blanda med socker och potatismjöl i en bunke och rör om väl. Häll ut blandningen i botten på en pajdeg och fördela den jämnt.

Tärna smöret och arbeta ihop det med de övriga ingredienserna till en bra smulig deg, fördela den över rabarberna och grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift