Det har blivit en liten sport att hitta nya recept när vi ska göra paj, speciellt då med vår favorit rabarber. Just nu försöker jag hitta recept med lite fler ingredienser för att se hur de påverkar smaken på pajen. Detta receptet hittade jag efter lite sökning på Hemmets Journals hemsida och resultatet blev en riktigt lyckad paj till kvällsfikat.

500 gram rabarber
150 gram smör
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 dl strösocker
½ dl vispgrädde
½ dl sirap
25 gram mandelspån

Sätt ugnen på 175°, skölj och skär rabarbern i bitar och lägg den i en smord pajform. Smält smöret i en kastrull och rör ner havregryn, vetemjöl, bakpulver, strösocker, vispgrädde och sirap. Koka ihop och bred blandningen över rabarberna. Strö över mandelspånet och grädda pajen mitt i ugnen i cirka 25 minuter.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift