En rabarberpaj med mördegsbotten och mandelfyllning under rabarberna, dessutom rabarber i ett fint mönster. Inte kan det går fel? Kombinationen av smakerna blir klockren och rabarberna håller formen men smälter nästan i munnen när man tar en tugga. Receptet hittade jag på bloggen Unitedinfluencers och det är Valerie Aflalo som lagt upp det i sitt flöde.


Mördeg:
2 ½ dl mjöl
½ dl strösocker
1 ägg
150 gram smör, rumsvarmt

Fyllning:
200 gram mandelmassa
2 ägg
100 gram smör
Rabarber

Mördeg:
Blanda ihop alla ingredienser och plasta in degen. Låt den vila i kylskåpet i minst 1 timme. Platta eller kavla ut den i valfri form och sätt ugnen på 180°.

Fyllning:
Riv mandelmassan på den grova sidan av ett rivjärn och blanda i ägg samt smör och blanda till en jämn smet. Häll smeten i formen och skölj av rabarberna. Antingen skär man de i jämnstora bitar och bara häller i de i formen eller så lägger man lite tid och gör en fint mönster på ovansidan. Fyllningen är lite kladdig så provmontera mönstret på en skärbräda först så alla bitar passar ihop.

Grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter och servera med vaniljsås eller vaniljglass

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift