Har man bra tillgång till rabarber så kan man baka härliga pajer titt som tätt, jag gillar att prova lite olika recept och här kommer ett jag hittade i veckan. Receptet kommer från Smaskens

4-5 st rabarberstjälkar
Potatismjöl
Socker 

Crumble
25 gram rumstempererat smör
25 gram finhackad vit choklad
1/2 dl vetemjöl
1/2 dl socker
1/2 dl havregryn
En knivsudd salt

Sockerkaka
150 gram rumstempererat smör
2 dl socker
3 rumstempererade ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1/2 dl rumstempererad mjölk
En knivsudd salt

Skär rabarberna i exakt lika långa stavar, lägg de i en skål och pudra över potatisnmjöl och strösocker och blanda runt. Låt stå och vila en stund.

Blanda alla ingredienserna till crumblen i en skål tills du fått små smulor, ställ då skålen i kylskåpet.

Sätt ugnen på 175°, smöra och bröa en form med en diameter på 28 cm, vispa smör och strösocker fluffigt och tillsätt sedan ett ägg i taget. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och sikta ner i äggsmeten. Rör försiktigt så det blir en slät smet och häll i formen. Lägg fyra rabarber i mitten bredvid varandra i en fyrkant och bygg sedan vidare så det bildar ett korsmönster över hela kakan. Häll försiktigt crumblen i ytterkanten av kakan (håll en tallrik med diameter på 24 cm över för att få det snyggt).

Gräddas i ugnen i 30 – 40 minuter, kolla med provsticka för att se om den är klar.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift