En lite mer syrlig måltidsdryck med mindre socker än vad man har i rabarbersaft blev det av de rabarber som inte blev till smulpajen med kokos. Detta blev verkligen en vuxendricka som kommer passa perfekt till måltider framöver, ska testa den med lite grillat i helgen. Receptet kommer från sidan receptfavoriter som matskribenten och kocken Henrik Mattsson driver och där delar han med sig av massvis med recept att testa på.

1 kg rabarber
2 liter vatten
3 dl strösocker

Skala rabarbern om den är grov i skalet, hacka den sedan i bitar och lägg de i en stor kastrull med vattnet. Koka rabarbern mjuk på medelvärme i cirka 10 minuter, sila rabarberkoket i en stor bunke eller kastrull. Rör ner sockret i den varma saften så att den löses upp, smaka av och tillsätt så mycket socker du tycker blir lagom. Låt kallna och förvara i kylen i flaskor.

Späd rabarberdrickan med vatten vid servering till önskad smak och servera den väl kyld. Förvaras mörkt och svalt.