En härlig smulpaj med lite syrlighet från rabarberna och sötma från jordgubbarna som tillsammans får pajen att lyfta till en helt ny nivå. Receptet kommer från Mitt kök.

150 gram smör
5 msk strösocker
1 ½ dl mjöl
2 dl havregryn
1 tsk flingsalt

500 gram jordgubbar
500 gram rabarber
2 msk strösocker
2 msk potatismjöl
2 tsk vaniljpulver

Sätt ugnen på 225° och nyp ihop smör, mjöl, havregryn, socker och salt till smuldegen. Skölj rabarber och jordgubbar, skiva rabarbern tunt och dela jordgubbarna.
Blanda socker, potatismjöl och vaniljpulver och blanda i och rör runt i jordgubbarna och rabarberna.

Bred ut bären i en pajform till ett jämt lager och strö över smuldegen. Grädda pajen mitt i ugnen i 25 minuter och serveras lite avsvalnad med glass eller vaniljsås.

[print-me]

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift