Jag har länge funderat på att göra pulled pork men det har inte blivit av. Men nu har lag testat och det var både enkelt och det blev väldigt gott. Pulled pork kommer från amerikanska södern och görs på fläskkarré. Jag plockade lite idéer från Arlas hemsida men det mesta gjorde jag på efter egen tanke. Receptet jag skriver här är grundreceptet från deras hemsida, det jag gjorde annat var att jag hade marinad som jag hade karrén i 24 timmar innan den gjordes i ugnen.

1 kg benfri fläskkarré
Färdigblandad marinad som täcker hela karrén

Lägg karrén i en påse och häll på marinaden, se till att hela karrén blir täckt, placera i kylskåpet i 24 timmar.

Sätt ugnen på 120° (varmluft), placera karrén i en ugnsfast form och tillaga mitt i ugnen i ca 4 timmar. Låt karrén svalna något innan den delas med hjälp av två gafflar.

Servera med kokt potatis och bearnaisesås.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift