Vad kan man göra med de kalla överblivna potatisarna från gårdagens middag? Hittills har det mest blivit stekt potatis av resterna men jag vill alltid testa nya saker. När jag satt och letade recept för ett tag sedan hittade jag ett recept på potatisplättar som lät lockande och enkla. Här skulle de inte göra på potatismos utan på vanliga kalla potatis som pressas och blandas med ägg, mjölk och vetemjöl. Barnen gillade de och jag kommer nog att ha dessa som en liten bonus att slänga fram till kvällsmat ibland. Receptet kommer från Jennys matblogg

4 medelstora kokta kalla potatisar
2 ägg
2 ½ dl vetemjöl
5 dl mjölk
½ tsk salt

Pressa potatisarna ner i en skål, knäck äggen och rör ihop dem med potatisen. Vänd i mjölk, mjöl och salt och rör ihop allt till en jämn smet.
Hetta upp en stekpanna och grädda plättarna 3 och 3, man kan även göra dessa i en plättlagg om man har det hemma. Servera sedan med rårörda lingon eller valfri sylt.