Att något så enkelt som pizza kan bli så underbart gott! 5 ingredienser som tillsammans med fyllningen blir något magiskt, dessutom var degen hur enkel som helst att kavla ut och blev jättegod. Receptet på pizzabotten kommer från Lindas bakskola och sedan fyllde vi på med vad vi ville ha, hela familjen blev nöjda så detta ska göras fler gånger.

¼ paket jäst
2 dl fingervarmt vatten
1 tsk salt
1 msk rapsolja
5 – 6 dl vetemjöl

Smula ner jästen i en bunke, tillsätt vattnet och blanda till jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i 40 minuter.

Sätt ugnen på 250° varmluft och kavla ut degen på en plåt med bakplåtspapper till en rundel, cirka ½ – 1 cm tjock.

Lägg på valfri fyllning men starta med pizzasåsen/tomatsåsen och sedan osten innan övriga ingredienser fylls på. Grädda pizzan mitt i ugnen i 10 – 13 minuter, håll koll så att den inte bränns på ytan