Julen kryper allt närmare och planeringen inför högtiden har börjat för oss. Vår äldsta dotter älskar pepparkaksmuffins så idag smygstartade vi med att testa ett nytt recept. Detta receptet hittade jag på coop.se och kombinationen med farinsocker och filmjölk gjorde mig nyfiken. Vi testade först utan frosting och de var redan då riktigt goda men med den lite syrliga frostingen tillkom en helt annan dimension. Nu hade vi inga lingon hemma varken färska eller frysta så vi körde utan det denna gången.

100 gram rumsvarmt smör
2 ½ dl farinsocker
2 ägg
1 ½ dl gräddfil eller filmjölk
3 dl vetemjöl
1 msk malen kanel
1 tsk malen kryddnejlika
1 tsk malen ingefära
1 tsk bikarbonat

Frosting/Glasyr
25 gram rumsvarmt smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl Philadelphiaost
1 dl lingon, färska eller frysta

Sätt ugnen på 225°, rör smör och socker poröst med elvisp eller matberedare, tillsätt ett ägg i taget och rör om. Rör ner gräddfil eller filmjölken och sist mjölet blandat med kryddor och bikarbonat. Placera muffinsformar i en muffinsform och fördela smeten i formarna. Grädda muffins i cirka 10 minuter, prova med en provsticka så de är färdiga.

Vispa smör, socker och vaniljsocker poröst med elvisp, vispa ner färskost och vänd försiktigt ner lingonen. Tänk på att glasyren blir lösare om du använder frysta lingon. Fördela glasyren på de avsvalnade muffinsen.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift