Barnen ville vara med och baka idag och det skulle absolut vara chokladmuffins, jag vill gärna att de hjälper till och lär sig baka så det blev att tillsammans med barnen leta upp ett passande recept. Då båda döttrarna gillar pepparkaka tänkte jag att jag skulle hitta recept på pepparkaksmuffins med chokladbitar men det var inte lätt att hitta det. Barnen fastnade för ett recept och jag la helt enkelt till pepparkakskrydda i smeten för att få till det jag sökte. Grundreceptet kommer från Tasteline och är upplagt av Fridah Johansson, jag ändrade lite mer i receptet och ökade på chokladen till 150 gram då det var det som fanns i påsen med chokladknappar som jag använde.

150 gram smör
2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 ½ tsk vaniljsocker
1 msk pepparkakskrydda
½ tsk salt
1 dl mjölk
150 gram chokladknappar

Sätt ugnen på 175 grader, smält smöret och ställ åt sidan, låt svalna lite. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke, blanda vetemjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt i en annan bunke. Tillsätt mjölk, smält smör och ägg- och sockerblandningen och blanda ihop till en smet. Hacka chokladen och blanda ned i smeten, fördela smeten i muffinsformar, fyll dem ca ⅔ delar.

Grädda mitt i ugnen i ca 18-20 minuter.