Här kommer en liten rätt bestående av rester som man kan få över och lite saker plockade från kylen. Jag gillar inte att slänga mat utan brukar försöka använda även rester att göra mat med. Oftast blir det köttfärspaj då det går lätt att frysa in i portionsbitar och bara ta upp de när de behövs. Denna gången hade jag en del pasta kvar som inte gick åt på middagen och kollade vad som fanns i kylskåpet som skulle kunna användas.

Överbliven pasta
½ gurka
10 – 12 körsbärstomater
1 burk majs
3 dl crème fraiche
1 syrligt äpple
Salt
Peppar

Skär gurkan i lagom tjocka stavar, skär tomaterna i kvartar, skala, kärna ur och tärna äpplet. Häll av vätskan från majsen och häll sedan i pasta, gurka, tomater, äpple och majs i en bunke. Häll på crème fraiche och rör runt tills allt är blandat och täckt med crème fraiche, smaka av med salt och peppar

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift