En väldigt enkel och oerhört välsmakande pastarätt som hela familjen älskade, perfekt att servera en regnig lördag i november. Jag försöker hitta alternativa lösningar när det kommer till pasta och köttfärs, för tillfället lite för trött på att alltid göra köttfärssås. Receptet hittade jag nu i veckan när jag satt och letade efter inspiration på Coops hemsida. Numera när jag göra pastarätter blir det alltid min gjutjärnsgryta som används, så även denna gången. Jag fick den i julklapp från mitt förra arbete för många år sedan och den stod länge oanvänd i grytskåpet men när jag väl började använda den och inse hur bra det var att laga mat i den så används den flitigt.

400 gram pasta penne
400 gram köttfärs
250 gram färska champinjoner
1 vitlöksklyfta
2 dl grädde eller crème fraiche
1 köttbuljongtärning (eller 2 msk fond)
Parmesan

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, stek färsen i smör tills den är brun och smulig. Halvera eller kvarta champinjonerna (beroende på storlek), finhacka vitlöken och häll i de med köttet. Stek under omrörning i ytterligare 3 minuter. Häll i 2 dl av det kokande pastavattnet samt grädde (eller crème fraiche), riv ner buljongtärningen eller blanda i fonden och låt rätten sjuda i cirka 5 minuter. Häll i pastan och blanda runt, riv parmesan över portionerna innan de serveras.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift