Söndag och dags att göra mat som lätt kan bli matlådor till jobbet under veckan som kommer. Idag tog jag inspiration från ett recept jag hittade på receptfavoriter men ändrade lite i det. Jag kommer skriva ner båda recepten och hur man gör de två, det är inga stora förändringar men jag vred om receptet lite så det skulle passa vår familj lite bättre. Version 2 nedan är min version av rätten.

Version 1
400 gram pasta
500 gram kycklingfilé
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 purjolök
1 klyfta vitlök
4 krm chiliflakes
2 msk hackad persilja
1 burk crème fraiche, naturell
4 msk pastavatten
½ dl riven parmesan eller grana padano
10 blad hackad färsk basilika

Börja koka pastan enligt paketet, skär kycklingen i bitar (cirka 2×2 cm) och bryn de i 2 msk olivolja i 4-5 minuter i en stekpanna. Salta och peppra.
Dela och skölj samt rensa purjolöken. Strimla den. Skala och hacka vitlöken fint. Skälj och hacka persiljan.
Lägg över den stekta kycklingen i en skål.
Fräs purjolök i 2 msk olivolja någon minut tills den är mjuk. Tillsätt vitlök och chiliflakes samt fräs någon minut till. Lägg tillbaka kycklingen i pannan. Tillsätt hacka persilja samt crème fraiche. Låt puttra på låg värme tills pastan är klar.
Riv osten. Häll av pastan och lägg tillbaks i kastrullen. Blanda kyckling med pastan i kastrullen eller panna med höga kanter. Blanda i hälften av den rivna osten.
Smaka av pastan med salt och peppar innan seervering. SErvera resten av den rivna osten till pastan

Version 2
400 gram pasta
500 gram kycklingfärs
1 purjolök
3 klyftor vitlök
1 msk hackad persilja
1 msk hackad dill
2 dl crème fraiche
1 dl pastavatten
½ dl riven parmesan

Koka pastan lite kortare än den tid som står angivet på paketet, bryn kycklingfärsen i en gjutjärnspanna så den får lite färg. Under tiden hackas vitlöken fint och purjolöken strimlas. När kycklingen fått färg lyfts den ut och purjolöken fräses med lite smör i gjutjärnspannan, när den blivit lite mjuk hälls vitlöken i och någon minut senare hälls kycklingen tillbaka tillsammans med crème fraiche, persilja och dill. Sänk värmen och låt allt koka ihop tills pastan är färdig, Häll över pastavatten och rör i den rivna parmesanosten, häll på pastan och låt allt koka ihop i några minuter så pastan blir färdig och tar smak av resten av rätten. Serveras med lite extra riven parmesan på toppen