Påfyllning av lunchlådor till jobbet i kombination med kylskåpsrensning blev denna lilla snabba rätt, gjord på slattar och grundråvaror. Jag gör ofta pastarätter till jobbet då jag inte gillar smaken av potatis som har värmts i mikrovågsugn, pastan brukar även ta till sig mer smak dag två och tre. Här är det resterna från söndagens kvällsmat i form av stekt varmkorv, liten slatt grädde, crème fraiche i kombination med färsk pasta och parmesan som utgör hela rätten.

5 varmkorvar
1 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
1 msk kalvfond
1 tsk dijonsenap
10-15 cornichons
1 förpackning färsk pasta

Skiva korven i cm tjocka bitar och stek de i en stekpanna, när korvarna fått färg runt om hälls grädde och crème fraiche i tillsammans med fond, dijonsenap och delade cornichons. Låt koka upp och sedan småputtra under tiden den färska pastan kokas, när pastan är färdig lyfts den över i stekpannan tillsammans med ett par slevar pastavatten. Blanda om och servera direkt med lite riven parmesan över.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift