Sista vardagen denna veckan och dags att göra en pasta i stil med rensa kylskåpet på rester. Det blev en kombination med tjock grillkorv, bacon, crème fraiche som toppades med lite knaperstekt salami och sedan lite riven parmesan på det. Riktigt gott och välsmakande och så underbart när man kan slänga ihop en middag som barnen med gillar av de rester som finns i kylskåpet. Receptet är lite löst baserat på mina andra pastasåser i kombination med en lite bättre palett av smaker som jag vet fungerar tillsammans.

1 paket bacon
4 tjocka grillkorvar
2 ½ dl crème fraiche
1 msk kalvfond
4 skivor salami
250 gram pasta
Salt
Peppar
Parmesan

Koka upp pasta vatten och häll i pastan, koka den al dente (cirka 2 minuter kortare än vad som står på paketet), dela bacon i cm stora bitar och dela upp de, skiva korven i ½ cm tjocka bitar. Värm upp en panna med lite smör i och låt bacon och korv steka på medelvärme tills de fått lite färg. Häll på crème fraiche och kalvfond, låt koka upp och små puttra tills pastan är färdig. Smaka av med salt och peppar samtidigt som salamin steks på hög värme i en annan panna, jag skivade upp min i mindre bitar innan jag knaperstekte den. När pastan är färdig ta en ½ dl pastavatten och bland i såsen innan pastan blandas ner och får koka med någon minut. Häll upp på en tallrik, strö lite knaperstekt salami över och toppa med lite riven parmesanost.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift