Efter att ha köpt hem lite kalkonfärs igen var det dags att testa min förmåga att sätt ihop en rätt med kalkonfärs som grund. Jag plockade lite av det som redan fanns i kylskåpet när jag planerade rätten och köpt sedan hem det som saknades i veckohandlingen. Smaksättningen blev salt, peppar, dijonsenap och lingonsylt samt en liten skvätt fond för att få till saken till det jag eftersträvade. Som bilden visar hade vi även broccoli till rätten, jag valde att låta små buketter av broccoli koka med i pastavattnet sista 3 minuterna innan pastan var färdig. Då barnen är lite avigt inställda till broccoli serverades den i separat skål bredvid.

500 gram kalkonfärs
1 paket bacon
300 gram färska champinjoner
1 lök (välj den sort du har hemma)
2 dl crème fraiche
4 dl matlagningsgrädde
70 gram babyspenat
1 msk fond
1 msk dijonsenap
2 msk lingonsylt
400 gram pasta av valfri sort
1 broccolihuvud
Parmesan

Skiva bacon i cm-stora bitar, värm en gjutjärnsgryta och stek bacon snabbt på hög värme, häll i kalkonfärsen och stek tills allt fått fin färg. Halvera eller kvarta champinjonerna och finhacka löken, plocka upp färs och bacon och stek lök och svamp i olja tills svampen har släppt all vätskan. Häll tillbaka färs och bacon, häll i crème fraiche och fond tillsammans med matlagningsgrädden. Låt koka upp och koka samtidigt pastan al dente. Rör ner dijonsenap och lingonsylt innan pastasåsen smakas av med salt och peppar. samtidigt som ja la i broccoli i pastavattnet hällde jag i spenaten så den blev lite mjuk men samtidigt är lite krispig i stammen. Lyft i pastan och koka ihop rätten till bra konsistens, servera med riven parmesan, broccoli och en liten sallad till.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift