Nyårsdagen, dagen då många väljer att äta pizza men vi valde istället att laga mat på de rester som fanns kvar i kylskåpet och frysen. Det vi lite snabbt kunde skrapa ihop var kalkonfärs, grädde, crème fraiche, färska champinjoner, lök, morötter, tillsammans med lite smaksättning kändes detta som ett riktigt bra recept. Jag gick inte efter något speciellt recept utan körde helt efter mina egna tankar och idéer, vi hade både tomatpuré och krossade tomater. Tanken var att det inte skulle bli så likt en vanlig köttfärssås utan det blev en vad italienarna kallar ragu bianco, eller då på svenska en vit köttfärssås. Jag hade tyvärr ingen selleri hemma men det gick bra att få till smaken utan den.

500 gram kalkonfärs
2 gula lökar
3 morötter
300 gram färska champinjoner
2 dl crème fraiche
3 dl vispgrädde
2 dl kalvfond
1 msk Dijonsenap
4 portioner pasta av valfri sort
Parmesan

Hacka löken och morötterna, värm en stor stekpanna eller gjutjärnsgryta med lite olivolja och stek på medelhög värma tills löken blir mjuk och glansig. Under tiden hackas champinjonerna och b landas i löken och morötterna. Fortsätt steka tills champinjonerna släppt all vätska. Häll över blandningen i en skål och stek kalkonfärsen på hög värme, hacka inte färsen för mycket utan låt den vara i lite större bitar. När färsen fått lite färg hälls grönsakerna tillbaka och de rörs ner tillsammans med crème fraiche, låt det koka upp och häll sedan på grädden. Smaksätt med fond, dijonsenap, salt och peppar och låt pastasåsen koka ihop till rätt konsistens under tiden som pastan kokas.

Serveras med valfri pasta och med lite riven parmesan över.