Sista dagen på julledigheten och barnen ville att vi skulle åka till en av de större lekplatserna där vi bor, middagen blev därmed tvungen att bli snabb och mättande för eftermiddagens lek. Jag hade planerat att göra ugnsbakad falukorv med potatismos men kom på att det vore snabbare med en pasta istället. Jag hade inget recept utan det fick bli att göra en maträtt på det som fanns tillgängligt i kylskåpet, resultatet blev riktigt bra och det räckte utöver middag till oss tre även till ett par matlådor att ta med till jobbet.

Cirka 400 gram valfri pasta
400 gram falukorv
1 gul lök
100 gram färska champinjoner
2 dl grädde
1 msk fond
50 gram parmesan

Koka pastan al dente i en kastrull saltat vatten, hacka löken fint, skiva champinjonerna och dela falukorven till stavar. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs lök, champinjoner och falukorv tills det börjar få lite färg. Häll i grädde och fond, sänk värmen och låt sjuda tills pastan är färdig.

Flytta över pastan till pastasåsen och ta med lite pasta vatten, riv över lite parmesan och låt sjuda ett par minuter tills konsistensen på såsen är som du vill ha den. Strimla parmesan över innan servering.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift