Efter en förmiddag med bakluckeloppis och inte så mycket tid att laga middag idag så det fick bli en pasta på det som fanns i kylen och som inte ska vara till morgondagens middag. Planen var att jag skulle göra en Carbonara men det fick bli en liten egen blandning, hela familjen älskade den så min plan att ha en del av resterna till veckan som kommer blev bara till en lunchlåda. Men det är ju bättre att barnen äter ordentligt, det finns alltid annat jag kan laga och ha till mina lunchlådor.

2 vitlöksklyftor
1 gul lök
2 paket bacon
5 dl crème fraiche
1 msk kalvfond
1 dl gröna ärtor
Parmesan
Salt
Peppar

Koka upp vatten och koka valfri pasta till 4 portioner, hacka vitlök och lök fint, stek på medelvärme i en gjutjärnspanna tills den blir mjuk och genomskinlig. Under tiden dela bacon i cm breda bitar som hälls i när löken börjar bli färdig. Låt bacon och lök steka ihop ett par minuter innan ärtor, fond och crème fraiche hälls i. Låt allting koka ihop och puttra ett par minuter innan du smakar av med salt och peppar. Strax innan pastan är färdig blandas den i såsen tillsammans med lita pasta vatten och pastan kokar färdigt i såsen.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift