Tacogratäng

Vi hade tacos i lördags och hur man än planerar tycker jag alltid att det blir en massa köttfärs över. Denna överblivna köttfärs brukar jag oftast göra tacopaj med, men idag ville jag testa något annat. Efter lite sökande på Google landade jag på Old El Pasos hemsida och hittade där tacogratäng, visserligen inte överbliven tacofärs men det gick att använda. Resultatet blev en väldigt god gratäng som kommer bli perfekt till lunchlådor.

Hallonpaj med marängtäcke

För att fira att våren kommit igång ordentligt och även en födelsedag gjordes en hallonpaj idag, receptet hittade jag på Angiesbakning. Kombinationen av syrliga hallon och söt maräng lockade och valet föll att testa den. Resultatet blev över förväntan och denna paj kommer att göras igen, näste gång blir det nog med en kombination av bär och till sommaren ska den testas med rabarber med.

Piroger

Rester, ibland blir det inget över från middagen och ibland desto mer. Jag gillar inte att slänga mat, inte ens när den åker i komposten och blir jord, utan försöker ta vara på alla rester. För det mesta brukar gårdagens köttfärssås bli någon form av köttfärspaj, men idag ville jag testa något annat. Piroger är ju bra att ha i frysen att kunna ta fram och värma när man är på språng. Har har jag tagit receptet på degen till pirogerna från Zeinas kitchen, men använt egen fyllning. Piroger är ju lätta att variera med det man har hemma så de kan passa till alla vid matbordet.

Korv i pinnbröd

Nu när solen börjar titta fram ar jag börjat leta efter lite recept på maträtter man kan ta med sig och äta utomhus nu när våren snart kommer. Jag försöker variera vilka rätter jag testar och kan ha som förslag när vi ska ha utflykt. Det var min äldre dotter som tyckte vi skulle göra dessa då hon fått äta de på sin förskola, jag letade upp ett recept och testade och fann det ytterst smidigt både att göra och det blev riktigt gott med. Receptet jag testade kommer från recepten.se

Dragonkyckling med gräddsås och ris

Ibland vill jag testa nya recept bara för att få inspiration till nya rätter att mixtra fram själv och ibland kan det vara skönt att bara leta upp ett recept, laga maten och vara nöjd med det. Detta var tänkt att bli söndagsmiddag, men omplaneringar och ändringar gjorde att det blir lunchlådor till veckan istället. Receptet kommer denna gången från bloggen Landleyskök.

Upp och ner kaka med karamelliserade äpplen

Ännu finns det mycket äpplen att köpa i butikerna, fina svenska god obesprutade äpplen, varje gång jag ska göra paj brukar jag leta upp ett nytt recept. Både för att testa på nya recept men även för att utöka min kunskap i att baka. Detta receptet är en försvenskad version av Tarte Tatin och kombinationen av de karamelliserade äpplen med kakan och vaniljsås är svår att slå. REceptet kommer denna gången från Kokaihop.