En festlig efterrätt som passar alla åldrar där man antingen kan göra en stor skål alla kan ta ur eller som vi valde att göra, dessertskålar till alla som man själv fick fylla på med de saker man ville ha i sin marängsviss. Receptet hittade jag på köket.se och det är från Per Morbergs bok “Maten, drycken och konsten att kombinera”, i receptet gör Per även egen glass, men på grund av tidsbrist och ingen glassmaskin valde vi att köpa glass istället.

Vaniljglass
Maränger
Chokladsås
2 dl vispgrädde
½ dl strösocker
1 dl kakao
2 – 3 msk ljus sirap
Några saltflingor
Servering
Banan
2 dl vispgrädde

Koka ihop alla ingredienserna till chokladsåsen under omrörning i cirka 5 minuter (eller tills den får simmig konsistens) och kyl den sedan i ett vattenbad.

Vispa grädden till serveringen, skiva bananer och ta fram glassen så den hinner bli lite mjuk. Varva maränger, grädde, bananskivor och glass och ringla över chokladsåsen.