Maränger

Dessa maränger gjorde jag till en marängsviss, men de fungerar lika bra som dekoration på en tårta eller bara som fikabröd. Denna är snabb och enkel och receptet hittade jag på köket.se och det är ett recept från Per Morbergs bok “Maten, drycken och konsten att kombinera”. Underbar smet att spritsa och resultatet blev välsmakande fina maränger till nyårs efterrätten.

2 äggvitor
1,25 dl strösocker

Sätt ugnen på 200°, vispa äggvitorna till ett hårt skum i en perfekt rengjord skål, häll i sockret (lite i taget) under fortsatt vispning. Fortsätt vispa till det är en fast marängsmet och du kan vända bunken ovanför huvudet utan att få smeten i håret.

Lägg smeten i en spritspåse och spritsa små maränger på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda marängerna mitt i ugnen i cirka 1 timme, tills de lossnar från pappret och känns torra.
OBS! Öppna inte ugnsluckan under gräddningen.