Superenkla frallor som går snabbt att slänga ihop och som blev väldigt fluffiga och fina. Receptet hittade jag på Vin & matguiden när jag i veckan när jag letade lite recept. Receptet är upplagt av Michael Hoffman och han har flera andra recept jag kommer att prova framöver. Jag bakar nästan uteslutande med kall degvätska, detta receptet behövde jag inte ändra då det redan på kall degvätska. Jag kunde dra ner jästiden till 90 minuter tack vara vårsolen och en lägenhet som blir ordentligt varm när solen kommer fram.

50 gram jäst
1 kg vetemjöl special
½ dl olivolja
35 gram salt
6 ½ dl kall mjölk
Vallmofrö

Väg upp alla ingredienser först, smula jästen och häll på mjölken, rör om tills all jäst lösts upp. Häll i de övriga ingredienserna och kör i maskinen i 12-15 minuter. Det ska vara e relativt kladdig deg, när du rör degen ska den vara kladdig men släppa från ditt finger.

Ta upp degen på mjölat bord och baka ut frallorna i lagom storlek, Michael gjorde 30 frallor på degen jag gjorde betydligt större frallor och fick ut 18. Pensla ovansidan med vatten och doppa frallorna i vallmofrön. Placera på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i rumstemperatur i 3-4 timar (här kan tiden skilja, allt beror på hur varmt du har det i köket)

Sätt ugnen på 250° och ställ in en form med vatten i botten av ugnen tills det börjar ånga, baka av frallorna i 7-8 minuter

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift