Jag är hemma om vabbar idag och ett par dagar till denna veckan, barnen brukar vilja göra chokladbollar när någon av de är hemma från förskolan och det var tanken idag med. Barnen fick en skål med chokladbollssmet och började rulla bollar, jag kom då att tänka på att det finns ju även ljusa havrebollar som jag föredrar före chokladbollarna. Jag sökte lite snabbt på ätet och första förslaget som kom upp var ett recept från Lindas bakskola som verkligen smakar som de havrebollar man kan köpa i affärerna ibland. Nu står båda satserna i kylen under tiden vi diskar rent och plockar undan, sedan ska vi mysa ner oss i soffan, se på filmoch äta chokladbollar som mellis.

100 gram smör, rumstempererat
1 dl strösocker eller 1 ½ dl florsocker
1 dl kokos
2 msk vaniljsocker
4 dl havregryn
Cirka ½ dl vatten

Blanda alla ingredienser i en bunke, justera mängden vatten så det blir en lite lagom kladdig smet. Rulla bollar i valfri storlek som sedan rullas i kokos. Förvara de i kylen se de blir lite hårdare och håller ihop formen bra.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift