En härlig kycklinggryta med smak av lingon som är snabb att laga och där smakerna verkligen kombinerar varandra på rätt sätt. Rätten såg jag i mitt Facebookflöde för någon vecka sedan och sparade ner receptet bland mina andra sparade recept, jag hittade receptet på bloggen Lindasgoda. Jag serverade rätten med potatismoskulor, upplagda med hjälp av en glasskopa, och lingonsylt. Enkelt och väldigt gott, jag älskar mat som man till största delen gör i en form eller en gryta och här fick min älskade gjutjärnsgryta användas igen.

1 kg kycklingfilé
5 dl grädde
2 dl mjölk
1 dl lingonsylt
1 hönsbuljongtärning
2 msk kinesisk soja
½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
1 msk färsk timjan (fick inte tag i timjan och gjorde den utan det)
Maizenamjöl till redning

Garnering
Lingon
Färsk timjan

Putsa eventuellt kycklingen och skär den i strimmor, bryn kycklingen i smör. Krydda med salt och peppar, tillsätt grädde, mjölk, lingonsylt, soja och buljongtärningen. Låt allt koka ihop, red av med maizenamjöl som du rör ut i lite vatten. Garnera med lingon och färsk timjan innan servering.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift