En snabb oerhört lättlagad pastasås som kan varieras hur mycket man vill, denna eller någon annan variant gör vi minst var annan vecka. Passar jättebra till barnfamiljer då man oftast kan ha i det barnen gillar för tillfället

4 kycklingfiléer
1 broccolihuvud
1 paket bacon
1 knippe sparris
5 dl crème fraiche
1 – 2 paprikor
1 msk kalvfond

Strimla kycklingfiléerna och stek de i smör, bäst att steka lite i taget. När kycklingen är färdig hälls den i en gryta och får vila en kort stund.
Broccolin delas i mindre bitar och kokas upp snabbt i saltat vatten, när vattnet kokar upp ta av kastrullen från värmen och låt broccolin ligga kvar i det varma vattnet tills den ska i grytan.
Bacon delas i cm breda skivor och steks i smör, häll de sedan i grytan. Sparris delas till mindre bitar (1 cm långa brukar vara rätt bra) som steks tills de får färg och hälls sedan i grytan. Sista strimlas paprikan och steks tills den börjar bli lite mjuk och får lite färg innan den hälls i grytan.

Sätt på plattan till grytan, häll i crème fraiche och broccoli, koka upp, smaka av med kalvfond, salt och peppar och låt det småkoka under tiden pastan kokas.

Serveras med pasta, sallad och skivad gurka.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift