Receptet jag hade tagit fram till lördagens middag skulle vara på kycklingfilé men jag hade en del kycklingfärs jag ville använda istället. Så rätten jag gjorde inspirerades av detta receptet som jag hittade på recept.se men gjord på kycklingfärs istället för kycklingfilé. Resultatet blev över förväntan och båda barnen åt upp hela sin portion utan några invändningar. Ett enkelt välsmakande recept där såsen görs på skyn efter stekningen vilket binder ihop alla smaker på ett underbart sätt.

750 gram kycklingfärs
1 förpackning bacon

4 dl sky och vatten
2 msk fond (kalv- eller kycklingfond)
1 msk dijonsenap
1 krm paprikakrydda
1 tsk kinesisk soja
3 msk vetemjöl

3 msk klippt gräslök

Stek kycklingfärsen tills den börjar få lite färg, hacka inte sönder den utan låt den stekas i lite större bitar. Häll över kycklingfärsen i en gjutjärnsgryta, skär bacon i cirka cm bitar och stek de direkt efter kycklingen. Lät de stekas knapriga och plocka upp de med en hålslev och lägg i en skål för att använda till dekorering.

Skölj ur pannan med vatten och sila sedan ner vätskan i en kastrull, spara 4 dl och häll ut resten, tillsätt resten av ingredienserna till såsen och koka upp. Låt såsen koka någon minut så allt blandas och häll sedan såsen över kycklingfärsen i gjutjärnsgrytan. Värm grytan och låt allt sjuda i cirka 5 minuter.

Servera med valfritt tillbehör (jag valde tagliatelle) och garnera med bacon och gräslök (frivilligt)

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift