Mat som tillagas i samma gryta gillar jag, alla ingredienser ger smak till varandra och man får minimalt med disk att ta hand om efter maten. Vi lagar ofta mat med pasta hemma hos oss, både för att barnen gillar det och det är mat som är lätt att ha med som matlåda till jobbet den kommande veckan. Här är det istället tärnad potatis som kokas i såsen tillsammans med övriga ingredienser, oerhört gott var kommentaren från familjen.
900 gram kycklingfilé
5 potatis
1 paprika av valfri färg
180 gram champinjoner
1 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
2 msk lingonsylt
3 msk fond
2 ½ dl vatten
Strimla kycklingen, tärna potatisen, strimla paprikan och dela champinjonerna i mindre bitar. Värm en gjutjärnsgryta med lite olja i och fräs champinjonerna tills all vätska har försvunnit från dem. Lägg de i en skål och fräs den strimlade kyckling på hög värme i olivolja. När kycklingen fått färg hälls potatisen i och får fräsa med ett par minuter innan vatten och fons hälls i. Låt vattnet koka upp innan paprika och champinjoner hälls i, sänk värmen lite och småkoka tills potatisen är mjuk. Häll i crème fraiche, dijonsenap och lingonsylt. Smaka sedan av med salt och peppar och servera med en frisk sallad