Det här är Tareq Taylors version av en italiensk kycklinggratäng med soltorkade tomater, parmesan och örter som doftar av 90-talet. Resultatet blev en underbar rätt som hela familjen åt av och gillade. Till gratängen serverades brytbrödet jag bakade på förmiddagen. Receptet hittade jag på köket.se

8 kycklingfiléer med skinn
Flingsalt
Nymald svartpeppar
Soltorkade tomater i olja
1 klyfta vitlök
½ chili
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
3 dl kycklingbuljong
1 ½ dl vispgrädde
1 dl parmesan, finriven

Körsbärstomater
½ kruka basilika

Värm ugnen till 180° (varmluft) och fräs kycklingen på medelvärme tills den får lite färg runt om (cirka 5 minuter). Salta och peppra under tiden och lägg sedan bitarna i en ugnsfast form. Strimla de soltorkade tomaterna, skala och finhacka vitlöken. Finhacka chilin och fräs sedan tomaterna, vitlök och chili i cirka 2 minuter. Krydda med timjan och oregano och häll på buljongen. Tillsätt grädden och parmesanen och låt såsen sjuda försiktigt tills osten har smällt. Under tiden kokas pastan enligt anvisning på paketet.

Häll såsen över kycklingen och grädda den i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Dela körsbärstomaterna i halvor och plocka några fina basilikablad.

Ta ut formen, lägg på körsbärstomaterna i formen och toppa med färsk basilika. Serveras direkt med pastan.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift