image_print

Söndag och dags att fixa med mat både till lunchen och matlådor att ha till jobbet. Då vi hade en dag med massa måsten ville jag ha en lättlagad rätt, här kokar kycklingfilén klart i såsen efter den fått lite färg. Hela familjen gillade rätten och såsen blev riktigt bra, smakrik och perfekt i konsistens.

4 kycklingfiléer
1 msk japansk soja
1 msk kinesisk soja
3 dl vatten
2 msk kalvfond
3 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl

Blanda japansk och kinesisk soja i en påse, lägg ner kycklingfiléerna och massera in sojan i kycklingen. Värm en gjutjärnsgryta (eller en stekpanna med höga kanter) och häll i smör, stek kycklingfiléerna tills de fått lite färg. Blanda vatten och fonden och häll sedan den över kycklingfiléerna, sänk värmen lite och låt kycklingfiléerna sjuda i cirka 10 minuter. Ta upp kycklingfiléerna och lägg de på ett fat, blanda vetemjöl och ungefär hälften av vispgrädden. Häll i blandningen tillsammans med resten av vispgrädden, låt allt koka upp och sjud sedan under omrörning i ett par minuter. Lägg i kycklingfiléerna och sjuda i cirka 5 minuter, kolla med en köttermometer att kycklingen är färdig (den ska vara minst 72° på i den tjockaste delen). Servera med ris och grönsallad.