Ibland kan det vara roligt att variera kosten och se reaktionerna från familjen, vi byter ibland ut blandfärs mot kyckling- eller kalkonfärs med varierat resultat. Idag gjorde jag ett försök att göra pannbiffar på kycklingkött som jag tyckte smakade helt ok, kanske lite för lite kryddning i övrigt blev de riktigt bra. Barnen däremot gillade inte dessa kycklingbiffar, de tyckte de smakade bränt och att det var konstig konsistens. Till nästa försök kommer jag försöka smaksätta lite mer för att få mer smak hela vägen till färdig pannbiff, kanske till och med skulle testa med att ha i fond i smeten?

750 gram kycklingfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk mjölk
3 msk ströbröd
1 ägg

Hacka lök och vitlök fint och blanda den med ströbröd och mjölk, rör om så allt blandas och blanda sedan i kycklingfärsen och ägget. Blanda allt till en jämn smet och smaksätt med salt och svart- eller vitpeppar efter behag. Fukta händerna med kallt vatten och forma biffar, stek på hög värma 3-4 minuter på varje sida. Sänk värmen och stek ytterligare 5-6 minuter så kycklingbiffarna blir genomstekta (ska vara minst 72° i mitten av den tjockaste biffen.

Servera med valfritt tillbehör.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift