Ytterligare en rätt som kommer att bli perfekt att värma i veckan på jobbet, denna gången blev det en stroganoff på kycklingfilé istället för biff eller falukorv som det brukar vara. Denna version på den ryska klassikern stroganoff hittade jag på Zeinas kitchen en blogg som jag ofta skrollar runt i för att hitta inspiration till middagar. I receptet används både dijonsenap och worcestershiresås som smaksättning och tillsammans med saltgurkorna man serverar rätten med blev resultatet helt perfekt. Att som i receptet låta tomatpuré steka med innan vätska tillsätts har jag sett i flera matlagningsprogram, det görs för att få en sötare tomatpuré. Det är dock inte bara sötman som kommer fram utan mer tomatsmak kommer att märkas i slutresultatet.

500 gram kycklingfilé
1 gul lök
250 gram champinjoner
3 msk tomatpuré
1 msk vetemjöl
1 msk worcestershiresås
2 tsk dijonsenap
3 dl crème fraiche
2 dl hett vatten
1 msk färsk persilja

Skär kycklingen i bitar, hacka löken och skiva champinjonerna. Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken tills den börjat få färg, vänd i kycklingen och stek under omrörning tills kycklingen får färg (cirka 5 minuter). Tillsätt champinjonerna och fräs allt tills champinjonerna har vätskat ur sig helt. Vänd i tomatpuré och fräs på hastigt och sprinkla därefter på mjölet.
Häll på vatten, worcestershiresås och dijonsenapen, rör om och låt allt puttra i cirka 15 minuter, blanda i crème fraiche och smaka av med salt och peppar. Låt grytan puttra utan lock i cirka 5 minuter, garnera med persilja och servera med ris och saltgurka.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift