Det är bra att utmana sina kunskaper och idag gjorde jag en rätt som jag aldrig gjort innan, köper den gärna när jag får tillfälle men har aldrig gjort den själv. Här kombineras en massa grönsaker med kycklinglårfilé och en helt underbar sås, det finns möjlighet att ändra lite i rätten om man vill eller bara köra helt efter receptet som kommer från Koka ihop.
Det var en hel del att hacka och skära men som tur är så fick jag hjälp av min den yngsta dottern som skalade morötter och hjälpte till att hacka morötter och paprika. Resultatet blev inte riktigt som det man köper ute men rätten var väldigt god, jag har lite funderingar på att skruva till såsen lite extra och eventuellt ändra i grönsakerna men det får bli en annan gång.

3 kycklingfiléer
2 burkar ananasskivor/ananasbitar – spara på saften!
2 msk honung
3 msk maizena
2 msk soya
4 msk sweet chilisås
5 dl vatten + ananas spad
2 msk tomatpuré
1 burk bambuskott
1 broccoli
1 paprika
2 morötter
1 gul lök

Strimla kycklingen och stek den i lite olja tills den får lite färg, skär grönsaker och ananas i bitar, dela broccolin i mindre buketter. Stek grönsakerna tillsammans med kycklingen några minuter, lägg kyckling och grönsaker åt sidan när grönsakerna blivit lite mjuka.
Blanda övriga ingredienser i gjutjärnsgrytan och låt dem koka ihop till en slät sås. Rör i grönsaker och kyckling och låt koka några minuter, servera med jasminris.