Jag ville testa mina portionsformar igen med ett nytt recept på frallor eller annat bröd som skulle passa och tänkte då direkt på frallor. Jag hittade inget som såg bra ut utan bara snarlika de jag gjort innan. Kollade lite extra på Lindas bakskola där jag ofta har hittat bra recept på bröd och fann dessa kuvertbröd som jag kände var värda att prova i formarna. Vanan trogen blev det med kall degvätska och jag skriver receptet efter de ändringar jag gjorde.

25 gram jäst
4 dl mjölk
50 gram smör, rumsvarmt
1 ½ tsk salt
1 msk strösocker
8-9 dl vtemjöl

Smula jästen i en bunke, häll över vattnet och rör om tills all jäst har lösts upp, häll i smör, salt, socker och mjöl (lite i taget i slutet). Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter i maskinen. Låt degen jäsa till dubbel storlek.

Dela degen i så många bitar som du har portionsformar till. pensla med vatten och doppa i valfri frösort (jag valde sesamfö) och låt de jäsa under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 250°.

Grädda mitt i ugnen i 8-9 minuter, håll koll på bröden i slutet av gräddningen så de inte bränns på toppen i den höga värmen. Låt de svalna på galler

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift