Med en vecka som bestod av sena kvällar, planeringsdag på förskolan och snö blev maten i helgen lite mer lättlagat, i lördags blev det pizza och idag blev det en kycklingrätt som jag slängde ihop med de saker vi hade i kylskåpet + en förpackning kycklingfilé som jag beställde hem i fredags. Jag gillar att kombinera smaker och se vad det kan bli för resultat, denna gången blev det så lyckat att det blev bara två matlådor kvar, Men det är ju så det ska vara, jag älskar att barnen gillar den mat ag lagar och inte klagar och vill ha annan mat hela tiden.

500 gram kycklingfilé
1 gul lök
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
3 dl grädde
1 msk dijonsenap
500 gram pasta
1 msk kycklingfond
Parmesan
Dill

Dela kycklingen i strimlor och stek de i smör i en gjutjärnsgryta (eller stor stekpanna), under tiden kycklingbitarna steks hackas all lök fint. När kycklingen fått färg läggs den på ett fat för att vila och löken steks i smör tills den börjar bli lite mjuk och genomskinlig. Häll tillbaka kycklingen tillsammans med grädde, fond och dijonsenap. Låt det koka upp och småsjuda under tiden pastan kokar, smaka av med salt, peppar och strösocker.

Häll i den färdigkokta pastan och blanda allt, lägg upp på tallrikar och sprinkla lite hackad dill över och parmesanost precis innan rätten serveras.