I fredags åt vi tacos och oavsett hur mycket eller hur lite köttfärs jag steker blir det alltid kvar känns det som. För det mesta brukar jag göra en tacopaj men idag ville jag testa att laga något annat på resterna, detta receptet hittade jag rätt nyligen på Matinspo med Emilia. Detta receptet kommer jag att göra fler gånger, kanske skruva lite på det lite mer kryddor med mera.

500 gram köttfärs (jag använde tacokryddad färs)
2 ½ dl crème fraiche
2 ½ dl matlagningsgrädde
1 liten burk majs
3 dl riven ost
1 påsa tacokrydda
1 vitlöksklyfta
2 dl körsbärstomater
1 msk persilja

Värm en panna och stek köttfärsen i olja, pressa ner en vitlöksklyfta och stek färsen tills den fått fin färg. Tillsätt tacokryddan och ½ dl vatten, låt stekas ihop i några minuter. Jag använde rester från tacofredag så jag värmde färsen och hackade upp en vitlöksklyfta som fick stekas med när färsen värmdes innan vattnet hälldes i. Tillsätt crème fraiche och matlagningsgrädde, sänk värmen och låt det puttra i några minuter. Passa på att koka pastan så den är färdig när såsen kokat färdigt. Tillsätt sedan majs och hackade körsbärstomater och låt puttra ytterligare 3-4 minuter. Jag valde att halvera tomaterna istället och då jag inte gillar majs serverades det som tillbehör till maten istället.
Avsluta med att tillsätta den rivna osten och persilja, smaka av med salt och peppar och rör ner pastan precis innan servering.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift