Våra söndagsmiddagar brukar bli lite storkok så det finns matlådor att ta med till den kommande veckan. Därav blir det inte så ofta potatis och sås på söndagar då jag tycker det blir så smaklöst och tråkigt när man värmer den sortens mat dagen efter. Det som alltid blir gott, nästan godare dagen efter än dagen det serveras, är pasta av all olika sorter. Vi har lite av en förkärlek att göra kycklingpasta och jag har testat många olika sorters recept under årens gång. En del har jag hittat på själv genom att blanda det vi har hemma och en del har jag letat upp på nätet. Ofta hamnar jag hos Zeina Mourtada och hennes Zeinas kitchen när jag letar efter maträtter. Denna kycklingpasta hittade jag i hennes blogg när jag sökte efter en annan rätt, den såg så god ut att jag var tvungen att testa den och resultatet blev en helt perfekt pasta både till middag och till matlådor.

800 gram kycklingfilé
2 paprikor, gärna en röd och en gul
1 rödlök
200 gram champinjoner
2-3 vitlöksklyftor
1 msk paprikapulver
1 tsk torkad timjan
300 gram färskost
2 dl grädde
2-3 msk chilisås
300 gram pennepasta
Salt
Peppar

Hacka kycklingen i bitar, lök i tärningar, paprika i strimlor, champinjoner i skivor och vitlöken fint. Hetta upp olja i en gjutjärnsgryta och stek kycklingen med ½ msk paprikapulver på medelhög värme tills kycklingen får färg. Ta upp kycklingen och lägg åt sidan, stek paprika, lök och champinjoner i fettet från kycklingen under omrörning tills de mjuknar. Vänd i kycklingen, vitlök, paprikapulver, timjan och stek någon minut till. Tillsätt chilisås, färskost och grädde. Smaka av med salt och peppar och låt såsen puttra utan lock i cirka 10-12 minuter. Koka under tiden pasta al dente, blanda i 1 dl pastavatten i såsen och blanda sedan i pastan precis innan servering.