Söndag och lite enklare mat idag, jag som älskar pasta gör gärna en pastarätt då det mättar och maten blir lika god när man värmer den på jobbet under kommande arbetsveckan. Denna rätt är egentligen för strimlad kycklinglårfilé men då jag fick tag i billig kycklingfärs testade jag rätten på det istället, resultatet blev en väldigt god och krämig pasta som hela familjen gillade. Receptet kommer denna gång från Arla, man skulle använda deras syrade grädde i såsen men jag valde vanlig vispgrädde istället. Vet inte om det blev någon skillnad, smaken blev välbalanserad och fin med vispgrädde åtminstone.

450 gram kycklinglårfilé (jag valde 500 gram kycklingfärs istället)
300 gram pasta
200 gram kantareller eller annan svamp
250 gram broccoli
1 vitlöksklyfta
1 msk dijonsenap
3 dl syrad grädde (jag använde vanlig vispgrädde istället)
½ dl hackad färsk timjan

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, rensa och dela svampen i mindre bitar, dela broccolin i buketter och strimla kycklingen. Fräs kycklingen cirka 3 minuter i en stekpanna, tillsätt svamp och stek ytterligare cirka 2 minuter. Tillsätt broccoli, vitlök och senap. Salta och peppra. Häll på syrad grädde och låt sjuda cirka 3 minuter, vänd ner pastan i stekpannan och smaka eventuellt av med lite salt och peppar. Strö över timjan och servera genast.