image_print

En enkel men smakrik pastarätt fick det bli idag, här samsas smakerna av vitkål, svamp, champinjoner och dijonsenap i såsen med kycklingfärsen. Att ihopsatt efter eget huvud av det som fanns hemma och det blev en rätt hela familjen gillade. Gjorde en rätt stor omgång så det blev även över till matlådor.

750 gram kycklingfärs
180 gram champinjoner
cirka 200 gram vitkål
1 gul lök
2 msk kalvfond
1 msk dijonsenap
3 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche

Hacka löken och stek den i olja tills den börjar bli mjuk och lite genomskinlig, under tiden kvartar eller halveras champinjonerna och steks tillsammans med löken när den blivit mjuk. Stirmla vitkålen och stek den tillsammans med lök och champinjoner tills den med börjar bli lite mjuk. Häll upp i en bunke och stek kycklingfärsen på hög värme, när färsen är genomstekt hälls lök, champinjoner och vitkål tillbaka. Häll på fonden och crème fraiche, låt koka upp och häll sedan i vispgrädde och dijonsenap. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Servera med valfri pasta.