En av mina favoriträtter att tillaga är kycklingpasta, det är en rätt som väldigt lätt kan ändras efter det man har i kylen. En perfekt rätt att göra när man ska tömma kylen med andra ord. Idag var rätten mer planerad men jag fick ändå göra lite ändringar i tillagningen då vätskan kokade bort allt för fort. Då är det tur att man kan använda pastavattnet för att få till en krämig pastasås. Receptet är ett eget påhitt baserat på de smaker jag tycker fungerar ihop och tillagad med de olika tekniker jag har lärt mig under resans gång.

500 gram pasta
250 gram broccoli
750 gram kycklingfärs
2 vitlöksklyftor
3 dl vispgrädde
1 msk kycklingfond
1 dl parmesan
1 tsk basilika

Koka pastan enligt anvisningen på paketet, fördela broccolin i mindre buketter och låt de koka med pastan de 3 sista minuterna.

Stek kycklingfärsen i en gjutjärnsgryta, finhacka vitlöken och häll i den samtidigt som grädden hälls i. Låt allting koka upp och smaksätt sedan med fond, basilika, salt och peppar. Grädden kokade bort för snabbt för mig så jag fick fylla på med pastavatten för att ha någon vätska kvar alls. När pastan och broccolin är klar lyfts den i tillsammans med kycklingfärsen, fyll på med lite av pasta vattnet och se till att allt kokas ihop. Låt pastarätten putta några minuter tills du får rätt konsistens.

Servera med lite extra parmesan på toppen.