Jag gillar att laga kycklingrätter, de är både lätta att göra, lätta att få bra smak på och de blir perfekta som matlådor till jobbet. Denna rätten innehåller både kycklingfilé och kycklingbacon och smaken blir ännu bättre med de soltorkade tomaterna i. Receptet hittade jag på Tasteline efter lite sökande, jag fick ändra lite i receptet då barnen inte gillar allt för mycket basilika och spenat. Resultatet blev lika bra och bladspenaten hade jag och frun vid sidan om som smakhöjande sallad.

800 gram kycklingfiléer
2 paket kycklingbacon
10 strimlade soltorkade tomater
40 gram färsk bladspenat
½ kruka färsk basilika
5 dl matlagningsgrädde
3 msk kycklingfond
3 vitlöksklyftor
Maizena majsstärkelse

Skär kycklingen i små bitar och bryn i en varm stekpanna, lägg över de i en gjutjärnsgryta och häll på matlagningsgrädde och fond. Sjud på medeltemperatur, skär kycklingbacon i mindre bitar och stek de i samma panna som kycklingfiléerna. Finhacka vitlöken och stek den och de soltorkade tomaterna tillsammans med kycklingbaconen. Häll över allt i grytan, hacka upp bladspenaten och basilikan och lägg ner i grytan. Smaka av med salt, peppar och strösocker, red grytan till önskad konsistens med majsstärkelse och servera med ris.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift