Våra barn älskar korvstroganoff och vill gärna att jag lagar det å helgerna när vi är hemma hela familjen, jag gillar med korvstroganoff men vill gärna testa att göra lite andra rätter med falukorv. Detta receptet hittade jag på köket.se nu i veckan och det såg riktigt lockande ut. Dessutom görs större delen av rätten i en och samma gryta, när pastan är färdigkokad hälls allt ihop i samma gryta.

600 gram falukorv
400 gram pasta
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 liten fänkål
1 morot
400 gram krossad tomater
1 dl vispgrädde
2 dl grönsaksbuljong
½ kruka basilika
Parmesanost

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Strimla korven, skala och finhacka löken och vitlök, hacka fänkålen, skala och riv moroten. Stek korvstrimmorna i smör, tillsätt grönsakerna och fräs snabbt med korven. Tillsätt krossade tomater, grädde och buljong, låt koka ihop och smaka av med salt.
Häll av pastan och blanda den med korvgrytan vid servering, garnera med basilika och riven parmesanost.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift