Barnen kallar rätten chili con carne men då den inte innehåller någon chili så skriver jag den som köttfärssås med vita bönor. Receptet är en version av min vanliga köttfärssås men ibland kan det vara gott att få variera sig lite mellan varven. Rätten tillagas med fördel i en gjutjärnsgryta där allt kan koka tillsammans och sätta härlig smak i rätten.

800 gram köttfärssås
1 gul lök
2 burkar vita bönor
1 msk fond
2 msk tomatpuré
2 tsk paprikapulver

Hacka löken grovt och fräs den i olivolja tills den blivit mjuk, häll på köttfärsen och låt allt fräsa tills köttfärsen är genomstekt. Häll i vita bönor, fond, tomatpuré och paprika pulver. Smaka v med salt och peppar, eventuellt behöver man mot slutet hälla i lite vatten för att få rätt konsistens. Servera med ris eller pasta

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift