Slappa mellandagar innebär för oss lite enklare matlagning som till exempel tacos. Barnen äter mest av grönsakerna och brödet så det blir alltid en del tacokryddad köttfärs kvar när vi har ätit färdigt. Oftast har köttfärsen använts i en paj eller något annat enkelt och salsasåsen slängs utan att användas. Jag ville försöka använda även den i detta receptet. Vi hade både tacosalsa och ananassalsa kvar så båda fick bli tomatbasen i denna köttfärssås.

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
500 gram tacokryddad köttfärs
1 burk tacosås (jag använde ½ burk chunky salsa och ½ burk ananas salsa)
2-2½ dl crèam fraiche
1 msk tomatpuré
1 msk kalvfond

Hacka löken grovt och fräs den i smör tills den blir mjuk, häll i tacofärsen tillsammans med tacosåsen. Rör om och häll sedan i crèam fraiche, tomatpuré och kalvfond, låt köttfärsen sjuda under tiden som pastan kokar och smaka av med salt, peppar och strösocker.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift