Denna pajen är en som vi gör rätt ofta och är perfekt som en maträtt att göra när man har rester i kylskåpet. Snabbt och lätt och så underbart god

500 gram köttfärs
1 gul lök
1 förpackning bacon
250 gram champinjoner
2 dl riven ost

3 ägg
3 dl mjölk

125 gram smör
3 dl vetemjöl
1 msk vatten

Sätt ugnen på 200° och blanda ingredienserna till degen i en bunke och blanda snabbt ihop den till en deg. Tryck ut degen i en pajform (26 – 28 cm i diameter) och förgrädda skalet i 10 – 15 minuter.
Hacka löken och fräs den i en stekpanna med smör på medelvärme tills den blir mjuk. Lägg den åt sidan och stek sedan köttfärsen, under tiden förbereder du baconet genom att skära den i cm breda skivor och skivar svampen. Lägg den färdiga köttfärsen tillsammans med löken och stek till sist bacon och svamp tillsammans. När det är färdig blandas allt och hälls sedan i pajskalet.
Vispa ihop ägg och mjölk och häll det över köttfärsblandningen. Toppa med den rivna osten och sätt sedan pajen i ugnen i cirka 30 minuter.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift