En lättlagad värmande gulasch är verkligen en perfekt rätt att laga under hösten när det är kallt ute, förr gjorde jag mer gulaschsoppa men nu ville jag testa att göra en matig gryta istället. Receptet kommer från ICA och det är ett recept från deras matkassa v. 21 2011. Till grytan serverades baguette att doppa i såsen och som hjälp att äta med, mycket uppskattat av barnen, nästa gång kommer jag nog att ta fram lite gräddfil eller rör upp lite crème fraiche att toppa grytan med. Hela familjen åt sig märr och det blev även ett par matlådor till oss föräldrar till veckans, helt perfekt.

1 gul lök
800 g potatisar
2 röda paprikor (jag valde tre mindre paprikor i olika färger)
500 g nötfärs
5 dl kött- eller hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
500 g krossade tomater
2 tsk kummin
1 msk paprikapulver

Skala lök och potatis, dela och kärna ur paprikorna, hacka löken, skär potatisen och paprikorna i tärningar. Fräs alla grönsaker och köttfärsen i oljan i en gryta. Tillsätt buljong, krossade tomater och kryddor. Låt koka tills potatisen är mjuk.
Smaksätt med salt och peppar.

Servera med ett gott mjukt bröd att suga upp såsen med.