En av barnens favoriträtt som är tacksam att laga då den är lätt att göra och den blir alltid god. Det är även en rätt som blir godare när man värmer den dagen efter på jobbet. Vissa rätter blir jättebra när de värms degen efter och vissa smakar inget när de värms. Receptet är ett gammalt som jag har haft med mig från mina föräldrar, dock gjorde de oftast biffstroganoff istället. Som en liten extra touch sprinklar jag lite hackad dill över rätten den sista minuten både för smak och för utseendet.

1 ring falukorv (800 gram)
5 dl matlagningsgrädde
1 gul lök
2 msk tomatpuré
1 msk kalvfond

Strimla falukorven och bryn av den i en stekpanna samtidigt som du hackar löken och fräser till den så den blir mjukt i en gryta. Häll på den stekta strimlade falukorven och grädden och koka upp. Sänk värmen så det bara sjuder, häll i tomatpuré och fond och låt den sjuda till bra konsistens i 10 minuter.

Toppa med lite hackad dill och servera med ris.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift